eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
fotó: katasztrófavédelem videója
Nyitókép: katasztrófavédelem videója

Második születésnap - 8 métert zuhant egy tinédzser, videó a megmentéséről

A tűzoltók húztak ki egy 15 éves lányt egy kútból Erdőkertesen.

A Bors írta meg elsőként, hogy vasárnap kútba zuhant egy 15 éves lány Erdőkertesen. 8 méter mélyre esett, ahol a víz a derekáig ért - szóltak az első jelentések.

A tinédzsernek nem lett különösebb baja, végig magánál volt és kommunikált az érkező tűzoltókkal.

A katasztrófavédelem hétfőn tett közzé egy videót, amelyen a mentést mutatták meg.

A Blikk információi szerint a bajba jutott gyermek édesapja évtizedek óta kútásással foglalkozik, így különösen érthetetlen, hogy miképp történhetett meg a baleset.

A lap úgy tudja, hogy a lány levette a kút mellet lévő asztalról az innivalót és egy rossz lépésnek köszönhetően esett bele. Azóta egy méretes kútgyűrűt tettek ide, de akkor csak egy deszka fedte le a nyílását, ami az esőtől megázott. Próbált megkapaszkodni a szélében, de nem sikerült neki. Víz egyáltalán nem volt benne, de a korábbi lakók szemetet hordtak bele, így az fogta fel a zuhanást. Ha földre esik, biztosan eltörtek volna a csontjai.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×