eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla
Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én. A balesetben a mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.
Nyitókép: Mészáros János

Megrázó részletek a tragikus szolnoki mentőbalesetről

Az autóbusz-vezető lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia a szolnoki balesetben.

A Blikk információi szerint a szerdán Szolnokon egy menetrend szerinti autóbusszal ütköző mentőautó személyzete egy súlyos, allergiás reakciókat produkáló 57 éves asszonyhoz vonult ki Tiszabőre. A mentőtiszt és az ápoló ellátta a nőt, majd elindultak vele a kórházba. A vizes, csúszós aszfalton a Debreceni útnál balesetet szenvedtek: a mentőautó egy busznak csapódott. A lap információi szerint csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy a fedélzeten utazó 20 ember túlélte az ütközést. Két utas sebesült meg súlyosabban, őket töréssel ápolják. A mentőautó utasai közül a sofőr és a beteg a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A két másik segítőt életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A tragédiában elhunyt nő gyermekei a kórházba telefonáltak, miután édesanyjuk sokáig nem hallatott magáról. Így értesültek a balesetről, a tragikus hírről a rendőrség értesítte a családot, és azt mondták nekik, nem szenvedett az asszony, szörnyethalt.

Az életveszélyesen megsebesült ápoló több műtéten esett át a Honvédkórházban, koponyasérüléseket szenvedett, de egész testén vannak sebesülései és belső sérülései is. Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben ápolt mentőtiszt túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×