INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

pécs

robbanás

statikus

önkormányzat

Megrázó képek a pécsi robbanásról

Megrázó képek a pécsi robbanásról

InfoRádió

Egy önkormányzati bérlakás robbant fel Pécsen, az idős lakóját kórházban ápolják. Az ingatlant statikus vizsgálja, valószínűleg le kell bontani.

Egy önkormányzati bérlakásban történt a kedd délutáni robbanás és tűz a pécsi Király utcában. Az idős lakót kórházban ápolják, a lakás lényegében megsemmisült, el kell bontani - írja a bama.hu.

Az épületben hat lakás volt, ebből ötöt az önkormányzat birtokol. Ezek egyikében lakott az a 69 éves férfi, akinek a lakásában kedden 17 óra előtt az eddig tisztázatlan eredetű robbanás történt.

Szerdán délelőtt a gázszolgáltató és a katasztrófavédelem szakemberei az összedőlt falak téglahalmai közt még a konvektor maradványait keresték, az udvaron állványzat épült, hogy a munkások nekiláthassanak a romok eltakarításának. Az emeleti lakás az elsődleges információk szerint olyan komoly károkat szenvedett, hogy teljes újjáépítésre van szükség ahhoz, hogy abba vissza lehessen költözni.

Az önkormányzat által felkért statikus vizsgálja az épület lakásait, ezek közül az érintett lakás alattit is ki kellett üríteni. A városháza a vizsgálat eredménye függvényében tud majd nyilatkozni arról, hogy mikor lehet ismét használatba venni a lakásokat, és hogy milyen szükséges felújítási munkákat kell elvégezni.

Az idős lakó a családja tájékoztatása szerint kórházban van, égési sérülésekkel ápolják.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018