eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Hullát talált a Pokémon-vadász

Holttestre bukkant egy férfi Dániában, miközben a kiterjesztett valóságon alapuló Pokémon Go mobiltelefonos applikációval játszott.

Miközben a virtuális szörnyeket próbálta megtalálni Fyn szigetén, egy szennyvízcsatornában egy felismerhetetlen holttestet talált.

A rendőrség szerint a test már jó ideje ott lehetett, kitéve a szél és az időjárás hatásainak. Sem a nemét, sem a korát nem tudták azonosítani.

A Niantic és a The Pokémon Company alig több mint egy hete dobta piacra a mobiltelefonra letölthető videojátékot, amelyben a játékosoknak zsebszörnyeket, természetfeletti képességekkel rendelkező, kitalált állatokat, figurákat kell megtalálniuk a telefonjuk képernyőjén keresztül. A sikeres "vadászathoz" állandó, valódi helyváltoztatásra van szükség.

Az elmúlt napokban már több gondot okozott a játék a dán rendőrségnek. A játékosok ugyanis gyakran behatolnak magánterületekre, kertekbe, iskolákba vagy építkezésekre. Sőt, a koppenhágai amerikai nagykövetség előtt gyanúsan fel-alá mászkáló játékosok is felkeltették a hatóság figyelmét.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×