eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Késelés a családi nyaraláson

Késsel támadt egy férfi egy nőre és három lányára egy üdülőfaluban a francia Alpokban, Garde-Colombe településen.

Miután több késszúrással megsebesítette áldozatait, a 37 éves párizsi lakhelyű gyanúsított gépkocsival elmenekült a helyszínről, de két tartalékos csendőr elfogta. A férfit jelenleg Gap város rendőrségén tartják őrizetben.

A 46 éves anyát és 8, 12 és 14 éves lányát kórházba szállították. A legfiatalabb gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, miután a kés a tüdejét érte, őt helikopterrel a Grenoble-i kórházba szállították, de nincs életveszélyben. A másik három könnyebb sérültet a gapi kórházban ápolják.

A megtámadott család a nyugat-franciaországi Nantes városából származik.

"A támadás motivációja egyelőre nagyon homályos" - mondta Raphael Balland gapi ügyész. "Semmilyen vallási vonatkozású mondat nem hangzott el" - tette hozzá, arra utalva, hogy nem iszlamista támadás történt. Az ügyészség emberölési kísérlet gyanúja miatt indított vizsgálatot.

Az ügyész sajtótájékoztatóján azt a hírportálokon elterjedt értesülést is cáfolta, hogy a férfi azért támadt a szomszédban nyaralókra, mert azok lengén voltak felöltözve. Az első vizsgálatok szerint az üdülőfaluban nyaraló két család közötti konfliktus fordult agresszióba.

A támadó a feleségével és két gyermekével nyaralt az üdülőfaluban, hasonlóan az áldozataihoz, s a két család egymás szomszédjai voltak.

Edmond Francou polgármester szerint a késelést követően a támadó egyedül próbált elmenekülni, hátrahagyva a családját, a feleségére sírva találtak rá. A polgármester a családra hivatkozva azt állította, hogy a támadó pszichológiailag beteg ember lehet. A polgármester óva intett mindenkit attól, hogy párhuzamot keressen a 84 áldozatot követelő múlt pénteki nizzai terrortámadás és a késelés között.

A gyanúsított marokkói származású, s egy 1999-ben elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatt ismerték a hatóságok, de iszlamista vagy dzsihadista kapcsolatai nem ismertek, a titkosszolgálatok nyilvántartásában nem szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×