eur:
387.91
usd:
359.77
bux:
69279.48
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Ítéletidő tombol Lengyelországban

Súlyos közlekedési nehézségeket okoztak a lengyel fővárosra zúduló heves viharok és esők szerdára virradóra, két metróállomást átmenetileg le kellett zárni, emiatt emberek ezrei kényszerültek gépkocsival vagy felszíni közösségi közlekedéssel elérni munkahelyüket.

Az esővíz elöntötte a varsói Ursynów és Stoklosy metróállomásokat, a hatóságok pótlóbuszokat állítottak be, a metróból tűzoltók pumpálták a temérdek vizet - jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A Lengyelországban két napja tomboló ítéletidő különösen súlyosan érintette Varsót: az utcák sok helyen víz alá kerültek, a pincéket is elöntötte az ár. A közlekedés kaotikussá vált.

A tűzoltóság kedd óta országszerte több mint kétezerszer vonult ki a rendkívüli időjárás okozta károk elhárítására. Legtöbb munkájuk a mazóviai, lódzi és warmia-mazúriai vajdaságban akadt, ahol a vihar több mint 170 háztetőt sodort magával vagy rongált meg. Négy tűzoltó megsérült.

A vihar több száz fát kidöntött, a sziléziai vajdaságban mintegy ezer ember áram nélkül maradt, és sok folyó szintje veszélyesen megduzzadt. A meteorológiai szolgálat szerdára is figyelmeztetést adott ki.

Címlapról ajánljuk
Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

Baj van a határnál
Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

„Az elmúlt időszakban megint narancssárgára színeződött a Sajó folyó vize” – tájékoztatott Jerga Tibor, a szlovákiai Alsósajó község polgármestere. A szlovák környezetvédelmi minisztérium közölte, tárgyal a két éve természeti katasztrófát megélt folyóval kapcsolatos szükséges intézkedések finanszírozásáról.

A MOB elnöke fontos üzenetet mondott a Milák-ügyben

Tartsuk tiszteletben és ne bántsuk az olimpiai bajnok úszó Milák Kristófot, ezt kéri a szurkolóktól Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. Beszélt a hatszoros olimpiai aranyérmes kajakozó Kozák Danuta visszatéréséről és az esélyesség kezeléséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Sokan szeretnének a mostani tőzsdei árfolyammozgások idején is kiharapni egy nagy falatot az elérhető tőzsdei profit tortájából, de kevesen veszik a fáradságot, hogy kereskedési tervet készítsenek, legyen szó akár rövidebb vagy hosszabb távú befektetésről. Legtöbben össze-vissza, az őket érő impulzusok alapján, rendszer nélkül kereskednek. Részben ez az oka annak, hogy a legtöbb kereskedő veszteséges. Webináriumunkon megismered a stratégiaépítés témakörét és legfontosabb lépéseit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×