eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ügyvéd, rendőr és orvos is őrizetben visszaélés miatt

Ügyvédet és hat társát, köztük rendőröket, orvost és nővéreket vett őrizetbe az ügyészség. A vádhatóság azért indítottak eljárást a jogi képviselő ellen mert közlekedési baleset sértettjeinek személyes adatait pénzért szerezte meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján azért indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztályán, mert egy kaposvári ügyvéd, akinek fő profilja közúti balesetek sértettjeinek kártérítése volt, úgy növelte ügyfélkörét, hogy ilyen ügyek sértettjeinek adatait - pénzért rendőröktől, orvostól, valamint nővérektől megszerezte. A sértettek nevének, címének, telefonszámának, és az általuk elszenvedett sérülésekre vonatkozó adatoknak a kiszolgáltatásáért a rendőröknek, az orvosnak és a nővéreknek sértettenként több 10 ezer forint nagyságrendű összeg járt, de csak abban az esetben, ha a kiszivárogtatott információk alapján felkeresettek az ügyvéddel a képviseletük ellátására aláírták a meghatalmazást.

Az ügyvédet 3 rendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen megvalósított, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettének, 83 rendbeli bűnszövetségben megvalósított különleges személyes adattal visszaélés vétségének, valamint 3 rendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett felbujtóként megvalósított közfeladati helyzettel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya.

Az ügyvéd mellett a gyanúsítottak között van négy rendőr, az érintett kórház egy orvosa és két nővére, továbbá egy civil, akik közvetlenül vagy közvetve pénzért kiadták a különleges személyes adatokat. A férfi ügyvédként dolgozó felesége és titkárnője - a megalapozott gyanú szerint - bűnsegédként segítséget nyújtott a bűncselekmények elkövetéséhez.

A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya hétfőn a gyanúsítottként kihallgatottak közül 7 embert őrizetbe vett. Legkésőbb szerdán döntenek arról, hogy kezdeményezik-e az előzetes letartóztatásukat - olvasható az ügyészségi közleményben.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×