eur:
389.72
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bálint napon csókért is kézbesít leveleket a holland posta

Ingyen kézbesíti a szerelmesek ünnepére, Bálint napra küldött üdvözlőlapokat a holland posta, a levél küldőjének csupán annyi a dolga, hogy jó erős rúzzsal egy nagy csókot nyomjon a kedvesének szóló kártya jobb felső sarkába, a bélyeg helyére.

A lényeg az - hívta fel szerdán a figyelmet a posta szóvivője - hogy a február 14-iki ünnep előtt egy nappal, február 13-án, pénteken délután öt óráig adják postára üzenetüket mindazok, akik a csókbélyeges szolgáltatást szeretnék igénybe venni.

Mint a szóvivő elmondta, alkalmazottaik napok óta dolgoznak a postahivatalokban, illetve az elosztó helyeken működő szkennerek átállításán, hogy azok biztonsággal felismerjék a levelek, üdvözlőlapok megfelelő helyein virító csókformájú rúzsnyomot.

"A munka jól halad, dolgozóink saját maguk tesztelik a gépeket. Eddig ötszáz csókkal lebélyegzett levéllel tettünk próbát és egyik gépünk sem vallott kudarcot. Reméljük, hogy semmi fennakadás nem lesz pénteken, illetve szombaton sem, amikor élesben működtetjük a rendszert, és ezzel a gesztussal sikerül örömet szerezünk mindazoknak, akik így szeretnének kedveskedni párjuknak Bálint napon"- tette hozzá.

Nem tudható mennyien fognak élni az új - bár csupán átmeneti - szolgáltatással, a posta számára mindenesetre meglehetősen nagy a kihívás. Évente átlagosan mintegy 500 ezer Bálint napi üdvözlő kártyát adnak postára Hollandiában.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×