eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Egy magyar nő is meghalt az olaszországi repülőbalesetben

Lezuhant kedden egy kisgép a közép-olaszországi Terninél, az olasz pilóta és utasa, egy 31 éves magyar nő életét vesztette.

Az olasz hírügynökség által idézett szemtanúk szerint a gép túl alacsonyan repült, minden valószínűség szerint azért, hogy az egy ideje már Nera Montoróban élő magyar nő integethessen a medencében úszkáló kisfiának.

A kisgép egy csatornába zuhant, s a tapasztalt oktató és magyar utasa is életét vesztette a balesetben, amelynek okait vizsgálja az olasz csendőrség. Szemtanúk állításai szerint az alacsonyan szálló gép elektromos vezetékhez ütközhetett, s ez okozhatta a lezuhanását.

Az olasz tűzoltókat egy kisfiút riasztotta telefonon, aki szemtanúja volt a gép zuhanásának.

Az egy magáncég tulajdonában lévő kisgép a vejanói repülőtérről szállt fel, s Nera Montoro közelében zuhant le nehezen megközelíthető területen, ami a tűzoltókat és a mentőcsapatokat késleltette a szerencsétlenül járt légi jármű megközelítésében - kiérkezésükkor a gép mindkét utasa már halott volt.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×