eur:
400.49
usd:
366.54
bux:
74441.27
2024. október 14. hétfő Helén

Magyar iskolások balesete Lengyelországban - 3 súlyos sérült

Balesetet szenvedett egy magyar iskolásokat szállító magyar autóbusz szombat délelőtt a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Namyslów város közelében. Három gyermek súlyosabban megsérült.

Az autóbuszon a kerekegyházi általános iskola tanulói utaztak, 10 hetedik osztályos gyerek 5 felnőtt kísérővel - közölte Varga Szabolcs varsói magyar konzul. Nemzetközi táborozáson vettek részt az opolei vajdaságbeli Wolczynban egy európai uniós projekt keretében. Szombaton éppen a szomszédos alsó-sziléziai vajdasági székvárosba, Wroclawba utaztak kirándulásra, amikor a baleset a két vajdaság határához közel, napfényes időben bekövetkezett. A magyar kisbusz valószínűleg defektet kapott.

A balesetben tizenketten szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket. A gyerekek egy részét két mentőhelikopter szállította kórházba.

A három súlyosabb sérültet wroclawi kórházakban ápolják, míg a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője, Pataki Eszter azt közölte, hogy három gyermeket és egy felnőttet vittek kórházba, egy gyerek állapota súlyos.

A legsúlyosabb állapotban egy kislány van, aki belső sérüléseket szenvedett, rajta műtétet hajtanak végre. Egy másik súlyosabb sérült fiú alkari törést és fejsérülést szenvedett. Két könnyebb sérültet az opolei kórház szemészeti osztályán ápolnak, szilánkok kerültek a szemükbe. A többiek csak enyhébb sérüléseket szenvedtek, őket kivizsgálás és elsősegélynyújtás után kiengedték.

A rendőrség megkezdte a baleset okainak vizsgálatát. A TVN24 lengyel hírtelevízió legfrissebb hírei és helyszíni felvételei alapján a magyar kisbusz egy kanyarban, előzés közben az oldalával nekiütközött egy szembejövő kamionnak. A magyar sofőr rendkívül ügyesen lavírozott az ütközés után, így a kisbusz nem borult fel, de egyik oldala súlyosan megrongálódott. A két sofőrt a baleset után a rendőrség megvizsgálta, mindketten józanok voltak, és egyikük sem sértette meg az adott útszakaszra vonatkozó előírásokat.

Buszt küldenek a gyerekekért, és vasárnap hazahozzák őket - mondta Gyurkovics Balázsné, a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. Hozzátette: értesítette a szülőket a történtekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Nem találják az irányt a tőzsdék

Nem találják az irányt a tőzsdék

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék vegyes képet mutatnak a nyitást követően. Gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható. Amerikában Colombus-nap miatt ugyan a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq is nyitva lesz ma, de a kötvénypiacok zárva lesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×