eur:
385.31
usd:
354.85
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Dexter nyomdokaiba akart lépni a testvérgyilkos

Dexter miatt ölt - állítja egy amerikai fiú, aki megfojtotta öccsét. A fiatal a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát, és arról beszélt, hogy vágyott a gyilkolásra, valahogy úgy, mint egy hamburgerre.

Évek óta ölni akart, és arról fantáziált, hogy végez az apjával - vallotta be a 17 éves Andrew Conley, aki végül tízesztendős öccsét gyilkolta meg. A fiatal azt mondta a rendőröknek: húsz percen át szorongatta a testvére, Conner nyakát, hogy biztosan végezzen vele, később a holttestet egy szemeteszsákba tette és elrejtette egy, az otthonához közeli parkban, végül átugrott a barátnőjéhez és megnézett vele egy filmet.

Azért ölte meg az öccsét tavaly novemberben, mert ellenállhatatlan vágyat érzett a gyilkolásra, és mert olyan akart lenni, mint Dexter Morgan, a Magyarországon is futó tévésorozat főszereplője, a sorozatgyilkos, aki egyébként vérnyomelemzőként dolgozik a miami rendőrségnél. A karakter, aki végignézte anyja halálát, személyiségzavarral küzd és gyakran képtelen elnyomni a gyilkolás iránt érzett vágyát.

"Ugyanazt érzem, mint Dexter" - indokolta tettét Conley a bíróság előtt. A fiatal szerint az érzés épp olyan, mint éhes gyomorral sóvárogni egy hamburger után.

Ügyvédei azt várták, hogy a fiú vallomásában beszámíthatatlanságra hivatkozik majd, ő azonban bevallotta a gyilkosságot. Az bizonyos, hogy Conley-t legalább 45 évre börtönbe küldik, az ügyész viszont - aki szerint a vádlott egyszerűen gonosz - életfogytiglant kért.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×