eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A robothörcsög az új karácsonyi őrület Amerikában

Bár még a szakértőknek is fura, bizony egy 10 dolláros robothörcsög jelenti az ajándékszenzációt a tíz év alatti gyerekek számára az Egyesült Államokban.

A hörcsög már szeptemberben a boltokba került, a zsúfolt polcok láttán azonban sok szülő elhalasztotta a vásárlást, mondván, hogy majd karácsonyra megkapják a kicsik a fura állatot. A robothörcsögnek azonban időközben igencsak megemelkedett az ázsiója, gyorsabban elkapkodták, mint a H1N1 oltóanyagot - jegyezte meg az egyik anya.

A Zhu Zhu Pets robothörcsöge nem akármilyen elődök nyomdokaiba lép a karácsonyi slágerajándékok listáján, korábban a Szezám utcából ismert Elmo csiklandós figurája volt hasonlóan keresett, mint a hörcsög, amelyért az interneten most már akár 40 dollárt is megadnak.

A játékhoz való "létfontosságú" tartozékokat - például a hörcsögautót és a házat - külön lehet megvásárolni.

A robothörcsög sikere sok tekintetben érthetetlen a szakértők számára. Zajos, körbe-körbe autózik, de nem mindig úgy működik, ahogy kellene. Sok mindenre nem lehet használni - írták le a játékot. "Õszintén szólva nem igazán értem. De erre nincs is szükség ahhoz, hogy egy játék ilyen sikeres legyen" - mondta Gerrick Johnson piacelemző.

A játékokat azonban sok dolog teszi kelendővé, vicces kiegészítők, ijesztő jellegük, vagy éppen az, hogy nehezen beszerezhetők - tette hozzá a szakember. A gazdaságilag nehéz időkben egy nagy előnye is van a robothörcsögnek, mégpedig az, hogy olcsó - magyarázta Johnson.

A Zhu Zhu Pets mindösszesen 46 alkalmazottal dolgozik, 16-an az Egyesült Államokban, 30-an pedig Kínában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×