INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Felrobbantották a gyanúsnak hitt autót a fővárosban

Infostart / InfoRádió
Felrobbantották a terrorelhárítás emberei egy férfi autóját Londonban, mert túl közel parkolt a miniszterelnök rezidenciájához.

Az Oxfordból egy születésnapi ünnepségre Londonba utazó Michael Raphel nem vette észre, hogy tilosban parkol, amikor letette autóját Westminster negyedben, alig négyszáz méterre a miniszterelnök rezidenciájától, a Downing Streettől. A kocsit ráadásul egy olyan útszakaszon állította le, amerre másnap egy felvonulás haladt.

Amikor a férfi buli után, kora hajnalban visszatért, döbbenten látta, hogy az autóját a terrorelhárítás emberei veszik körül. Elmondták neki, hogy mivel futva távozott, és másnapra arrafelé felvonulás készült, gyanús lett nekik a kocsi. Azt is közölték vele, hogy két, irányított robbantást hajtottak végre az autón, aminek kitörtek az ablakai, a motorháztetőt és a csomagtartót pedig felfeszítették.

Michael Raphel kártérítési perre készül a rendőrség ellen, a szakértők szerint azonban nincs sok esélye, hiszen azon a területen nem lett volna szabad parkolnia.

A címlapról ajánljuk