eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jövő héten már hózáporok is lehetnek

A hétvégén beköszönt az ősz - mondta az InfoRádiónak Tóth Katalin meteorológus. Hűvös, csapadékos időre kell számítani, vasárnap pedig a fázósabbaknak már a fűtést is be kell majd kapcsolniuk.

A hétvégén megérkezik az ősz a Kárpát-medencébe: erősen felhős lesz az idő, és szombaton több helyen zivatar is várható - tájékoztatta az InfoRádiót Tóth Katalin, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hőmérséklet is jelentősen visszaesik, vasárnap már a fűtésre is szükség lehet, hiszen napközben is legfeljebb 15-20 fok lesz - mondta a meteorológus.

Hólapátra a jövő héten még biztosan nem lesz szükség, de szerdától a hegyekben már lehetnek hózáporok - fűzte hozzá Tóth Katalin.

Az ország fölé érkezett hullámzó frontrendszer alaposan átalakítja az időjárás jellegét, hiszen csütörtökön még arról számoltunk be, hogy megdőlt a budapesti melegrekord: Újpesten 28,5 Celsius-fokot mértek, míg az addigi csúcshőmérséklet ezen a napon 1942-ben 27,2 fok volt.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×