eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

1000 korbácsütés és 5 év börtön a szexuális életével kérkedő arab férfinak

Ezer korbácsütésre és öt év szabadságvesztésre ítélte egy szaúd-arábiai bíróság azt a férfit, aki egy televíziós adásban csábítási technikáiról és szexuális szokásairól mesélt - büntetése teljesítése után további három éven át nem hagyhatja el hazáját.

A négygyerekes elvált apa júliusban vörös díszítésű szerelmi fészkében fogadta az LBC arab televízió stábját: a riportban elmesélte többek között első, tizennégy éves korában történt szexuális élményét, amely egy szomszéd nővel esett meg.

Az "illegális szexuális cselekedetek nyilvános kifejtéséért" kiszabott korbácsütéseket - hogy ne okozzanak halált - nem egyszerre, hanem kisebb részletekben fogja megkapni.

Miután a Mázen Abdul-Dzsavádról, a szaúdi légitársaság 32 éves alkalmazottjáról szóló riportot leközölte a tévétársaság, a büntetőbírósághoz közel kétszáz panasz érkezett felháborodott nézőktől, akik mind a kérkedő férfi büntetését követelték. Egyesek az "arab Don Juan" kivégzését is helyeselték volna.

A per megfigyelői szerint az iszlám bíróság elöljárói a vádlott három barátját is elítélte, akik szintén feltűntek a tévéműsorban: az ő büntetésük két év börtön és háromszáz korbácsütés. Az LBC egyik dolgozója kéthónapos börtönbüntetést kapott, de mivel ezt előzetesben már letöltötte, szabadon távozhatott az ítélet kihirdetése után.

Szaúd-Arábia iszlám királyságban szigorúan büntetik a házasságon kívüli szexuális aktusokat. A vallási rendőrség fokozottan ügyel arra, hogy azok a férfiak és nők, akik nem élnek házasságban, semmiféle kapcsolatba ne léphessenek egymással. A nőknek az utcán fejkendőt és csadort kell viselniük testük eltakarása céljából.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×