eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eutanáziaklinikán akar meghalni az apa után a fiú is

Követni szeretné a fia annak a férfinak a példáját, aki egy svájci eutanáziaklinikán vetett véget az életének - a történetről forgatott dokumentumfilmet a brit Sky televízió mutatta be szerda este. Ha eljön az idő, maga szeretné megválasztani, mikor és hogyan hal meg - mondta a fiú.

A 37 éves Ivan Ewert segített az édesapjának meghalni - a felkavaró történetről szóló dokumentumfilmet két éves megfontoslás után vetítette a Sky televízió.

Az 59 éves, nyugalmazott egyetemi tanár a svájci Dignitas eutanáziaklinikán vette be a halálos gyógyszert néhány hónappal az után, hogy izomsorvadást állapítottak meg nála.

A haláláról a Sky televízió sugárzott dokumentumfilmet szerda éjjel, újra megnyitva a vitát az eutanáziáról.

A Chicagóban élő Ewert úgy nyilatkozott a The Sun című angol bulvárlapnak, hogy büszke arra, amit apja tett. Amikor itt az idő, én is így fogok dönteni, és ugyanazon a klinikán halok majd meg, ahol az apám - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×