eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Donorszív nélkül csak napjai vannak a kisfiúnak

Két hete van hátra annak a kisfiúnak, aki egy ritka betegségben szenved. A gyerek szívének bal kamrája nem fejlődik: ha nem találnak neki donorszervet, meghal.

Donorszív nélkül a kis Theo Davis csupán negyvennyolc órával éli túl első születésnapját: a kisfiú betegsége gyógyíthatatlan, csak az átültetés segíthet rajta. A gyerek hipoplasztikus balkamrai szindrómában szenved, vagyis szívének motorja nem fejlődik rendesen.

A fiúcskát most egy különleges berendezés tartja életben, ezt azonban csak hat hétig lehet használni. Ha nem találnak neki megfelelő donorszervet, Theónak 13 napja van hátra.

"Az emberek azt mondják, ez olyan lehet, mint egy rémálom. De nem, sokkal rosszabb. Nem tudok elképzelni a mostaninál pocsékabb helyzetet. A gyermekünk két héten belül meghal, ha nem találunk donort, ám ahhoz, hogy ő új szívet kapjon, egy másik kicsinek kell meghalnia" - mondta a kisfiú édesanyja, Rebecca Giles.

A szülők a kórházban ünneplik majd meg Theo első születésnapját. "Viszünk tortát, és mindent úgy csinálunk végig, mintha nem lenne baj. Hatalmas ajándék lenne, ha a fiam két héten belül új szívet kapna. Ez az egyetlen reményünk" - tette hozzá az édesapa, Ryan Davies.

A kisfiú, amióta megszületett, öt komoly műtéten esett át, a múlt héten pedig agykárosodás nélkül élte túl, hogy egy órán át nem működött a szíve. Édesapja szerint ez is csak azt bizonyítja, milyen erős is Theo. "Pozitívan kell gondolkodnunk, az ő érdekében. Vannak napok, amikor úgy tűnik, minden rendben van, aztán minden összezavarodik; csak Theo miatt csináljuk tovább" - mondta Ryan Davies.

A gyerek orvosa, Richard Kirk arról számolt be: a kórházukban évente tíz csecsemő születik ilyen rendellenességgel, amit nem mindig lehet megfelelően rendbe hozni műtéti úton. "Minél kisebb a gyerek, annál nehezebb donort találni neki. Sok család felajánlaná a gyermeke szerveit, de a gyász idején kisebb gondjuk is nagyobb ennél" - magyarázta a kardiológus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×