eur:
402.22
usd:
366.16
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Az arisztokraták a libák mellett

Kampányba kezdett a skóciai Hamilton hercege és hercegnője a libák védelmében. Az egyik üzlethálózat ugyanis állításuk szerint olyan libák máját árulja, amelyeket erőszakkal tömtek meg.

Bojkottálja az egyik áruházláncot két skót arisztokrata, a házaspár ugyanis, akiknek felmenői évszázadokon át a csemegén éltek, kifogásolják, hogy az üzletben olyan liba- és kacsamájat árulnak, amely előállításához megtömték a libákat.

A vegetáriánus pár groteszk állatkínzásnak nevezte, hogy az állatok torkán egy rugalmas csövet nyomnak le, amelyen keresztül letuszkolják a torkukon a táplálékot. A kacsáknak és a libáknak naponta háromszor kell átesniük ezen a szenvedésen - mondják.

Az utóbbi években a bojkottoknak köszönhetően egyre több üzlet kényszerült arra, hogy levegye polcairól a libamájat. A Selfridge áruházlánc azok kevesek egyike, amely még mindig árulja a terméket, dacolva a tiltakozókkal. Számos európai országban egyáltalán nem lehet olyan libamájat árulni, amelynek előállításához tömték a libákat.

A kacsák és a libák mája normális körülmények között nem túl nagyra fejlődik. Az erőszakos töméssel azonban méretük megtöbbszörözhető.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Fedezékbe vonulnak a befektetők, kilőtt az olaj ára

Fedezékbe vonulnak a befektetők, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×