eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Kölcsönt vett fel az asszony, hogy kifizethesse a bérgyilkost

Lakás felújítási kölcsönből fizette ki a férje gyilkosát egy brit asszony. A nő 4500 fontos hitelt vett fel erre a célra - derült ki a bírósági tárgyaláson. A célja az volt, hogy megszerezze a férje életbiztosítását.

A 44 éves Zoe Kenealy meg akart szabadulni a férjétől - s egyúttal megszerezni annak 33 ezer fontos életbiztosítását. A szomszédját bérelte fel a gyilkosságra, de hiába adott a férfinak előre háromezer fontot, Lee Waite eltette a pénzt - és nem csinált érte semmit - derült ki a most megkezdődött tárgyaláson.

Az asszony 2007 januárjában tartóztatták le, miután a családja feljelentette a rendőrségen.

Az ügyész szerint a család állandó anyagi gondokkal küszködött. Az asszonynak még bérgyilkosra sem volt pénze, ezért először a bátyjától próbált meg erre a célra kölcsönt szerezni.

Nem is titkolta, mire kell a pénz - arra, hogy megszabaduljon a férjétől, mert "gyűlöli". A gyilkosság elkövetésére a szomszédot nézte ki, aki a bíróságon elmondta, hogy eredetileg tízezer fontot kért a "munkáért", de az asszony ennyit még ígérni sem tudott.

Zoe Kenealy azonban végül nagy nehezen szerzett 4500 fontnyi kölcsönt egy banktól - ebből fizette ki az előleget a szomszédnak. Utóbbi elismerte a bírság előtt, hogy részt vett a férj halálának kitervelésében, és az együttműködésben odáig elment, hogy bizonyítékokat is szolgáltatott bűntársa ellen, akinek a pere folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×