eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Utolsó utáni esélyt kapott a 175-ször elítélt bolti szarka

Egy évnél hosszabb időre még sosem dugták rács mögé, és most is megússza a büntetést egy drogelvonó program teljesítésével a brit Joanne Jones, pedig ez volt a 175. alkalom, hogy bíróság elé állt.

Újabb utolsó esélyt adott a canterburyi bíróság egy visszaeső bolti tolvajnak. Sokan nem értik, hogyan történhetett ilyesmi, hiszen a nő ezelőtt már 174 alkalommal állt az ítélőszék előtt.

A 31 éves Joanne Jones az elmúlt 16 évben több mint 200 bírósági meghallgatáson vett részt, 34 alkalommal kellett börtönbe vonulnia, ám 12 hónapnál egyetlen alkalommal sem töltött többet rács mögött. A nő ügyei eddig 228 millió forintnál is többe kerültek a brit adófizetőknek.

Bár még próbaidőn volt, amikor legutóbb, fehérneműlopás közben lebukott, ráadásul drogprobémáival sem tudott megküzdeni, a munkanélküli, segélyekből élő bolti szarka szabadon távozhatott a bíróság épületéből.

"Adunk magának egy újabb lehetőséget" - foglalta össze az ítéletet Neil Hubbard, a nő ügyében döntő testület vezetője, aki szerint van esély arra, hogy Joanne Jones, aki egy, a vádiratban nem is szereplő lopást is beismert a bíróság előtt, végre jó útra tér.

Jonest most újabb 90 napos próbára bocsátották, vissza kell fizetnie 40 fontot annak az üzletnek, ahonnan megpróbálta ellopni az alsóneműt, és részt kell vennie egy "közepes intenzitású" drogelvonó kúrán.

A döntés sok bírósági dolgozót meglepett. "Senki sem hiszi el, hogy Joanne újabb lehetőséget kapott. Nincs értelme visszaengedni a társadalomba, hiszen jól tudjuk, mi fog történni" - magyarázta egyikük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×