INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Utolsó utáni esélyt kapott a 175-ször elítélt bolti szarka

Infostart / InfoRádió
Egy évnél hosszabb időre még sosem dugták rács mögé, és most is megússza a büntetést egy drogelvonó program teljesítésével a brit Joanne Jones, pedig ez volt a 175. alkalom, hogy bíróság elé állt.

Újabb utolsó esélyt adott a canterburyi bíróság egy visszaeső bolti tolvajnak. Sokan nem értik, hogyan történhetett ilyesmi, hiszen a nő ezelőtt már 174 alkalommal állt az ítélőszék előtt.

A 31 éves Joanne Jones az elmúlt 16 évben több mint 200 bírósági meghallgatáson vett részt, 34 alkalommal kellett börtönbe vonulnia, ám 12 hónapnál egyetlen alkalommal sem töltött többet rács mögött. A nő ügyei eddig 228 millió forintnál is többe kerültek a brit adófizetőknek.

Bár még próbaidőn volt, amikor legutóbb, fehérneműlopás közben lebukott, ráadásul drogprobémáival sem tudott megküzdeni, a munkanélküli, segélyekből élő bolti szarka szabadon távozhatott a bíróság épületéből.

"Adunk magának egy újabb lehetőséget" - foglalta össze az ítéletet Neil Hubbard, a nő ügyében döntő testület vezetője, aki szerint van esély arra, hogy Joanne Jones, aki egy, a vádiratban nem is szereplő lopást is beismert a bíróság előtt, végre jó útra tér.

Jonest most újabb 90 napos próbára bocsátották, vissza kell fizetnie 40 fontot annak az üzletnek, ahonnan megpróbálta ellopni az alsóneműt, és részt kell vennie egy "közepes intenzitású" drogelvonó kúrán.

A döntés sok bírósági dolgozót meglepett. "Senki sem hiszi el, hogy Joanne újabb lehetőséget kapott. Nincs értelme visszaengedni a társadalomba, hiszen jól tudjuk, mi fog történni" - magyarázta egyikük.

A címlapról ajánljuk