INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Éttermek harca az elhízás ellen

InfoRádió / MTI
Huszonhatezer étterem csatlakozik a spanyol egészségügyi minisztérium kövérség elleni programjához, amely a spanyoloknak azt a 26 százalékát célozza meg, akik rendszeresen házon kívül étkeznek.

A csatlakozó éttermek emblémája, amelyet kiragaszthatnak az ajtajukra, Gustino, egy rokonszenves, kézzel, lábbal ellátott, mosolygó paradicsom. A Gustinónak elnevezett program mediterrán diétával és az elfogyasztott sómennyiség csökkentésével akarja az embereket egészségesebb táplálkozásra bírni.

E cél érdekében a menü háromféle előételében mindig lesz egy, ami zöldségekből áll, a második fogás választékában hal és az édességek között gyümölcs, gyümölcssaláta, vagy aszalt gyümölcs.

Az ételek garantáltan olívaolajjal készülnek, modern konyhai technikákkal, így gőzöléssel, kemencében és roston. Kapható lesz félmenü és egy-egy fogásból fél adag - írta az El País című spanyol napilap.

A vendégek asztalára teljes kiőrlésű lisztből készül a kenyér, az alkoholos italokat pohárnyi mennyiségben lehet rendelni.

Eltűnik viszont az asztalokról sótartó, mivel sokan megszokásból, kóstolás előtt, automatikusan és feleslegesen megsózzák ételüket. Helyette ott lesz a bors, különböző fűszerek és aromás füvek.

A címlapról ajánljuk