INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Titkos szerelmi viszony vezetett a manchesteri rendőrfönök halálához

Infostart / InfoRádió
Családi probléma vezethetett a manchesteri rendőrség főparancsnokának halálához. A férfit állítólag gyengéd szálak fűzték egy ismert üzletasszonyhoz, akinek férje rájött a kapcsolatra, és beszámolt arról a rendőr feleségének is.

Kedden bukkantak rá az észak-walesi hegyvidéken Michael Todd, a manchesteri rendőrség főparancsnokának holttestére. A férfi mellett egy félig üres gines üveget találtak. A halottkém szerint nem valószínű, hogy a férfi öngyilkos lett volna, valószínűbb, hogy megcsúszott a havas lejtőn és egy völgybe zuhant.

Lehetséges, hogy a rendőr halálához családi probléma vezetett: a múlt héten ugyanis kiderült, hogy viszonya van a manchesteri kereskedelmi kamara vezérigazgatójával, Angie Robinsonnal. Egy férfi - valószínűleg a nő férje - a múlt csütörtökön elmondta Todd feleségének, Carolynnak, hogy a rendőrnek titokban kapcsolata volt a nejével.

Nem ez volt Michael Todd első félrelépése: korábban állítólag már három másik nővel is volt viszonya, ám - egy rövid különéléstől eltekintve - mindeddig képes volt összetartani családját és házasságát.

Öngyilkosság?

A manchesteri rendőrség főparancsnokának sorsa hétfőn pecsételődött meg, akkor autózott el az otthonuktól körülbelül 160 kilométerre fekvő észak-walesu Llanberisbe, ahol leparkolta kocsiját, és gyalogtúrára indult a Snowdon csúcsára, valamivel délután négy óra előtt.

Úgy két és fél órával később érhette el Bwlch Glast, ahonnan további tizenöt percnyi gyaloglásra volt a csúcs, útját azonban az erős szél és havazás nehezítette. Elképzelhető, hogy itt a mélybe vetette magát, ám ismerősei szerint nem lett volna képes öngyilkosságot elkövetni. Valószínűbb tehát, hogy megcsúszott és lezuhant a gerincről.

Mielőtt Michael Todd nekivágott volna a túrának, mobiltelefonjáról több szöveges üzenetet is küldött családtagjainak és barátainak, akik, az SMS-ek tartalma miatt rögtön értesítették a mentőket. A férfit kedd hajnalban kezdték keresni.

A mentőcsapatok már 13 órája kutattak a magas rangú rendőr után, amikor néhány túrázó felfedezte a férfi néhány elhagyott értékét és értesítette a hatóságokat. Michael Todd holttestét a Snowdonra vezető vasútvonal közelében találták meg.

Még semmi sem biztos

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor és hogyan halt meg a férfi. Gyógyszereket ugyan nem találtak a közelében, a halottkém mégis elrendelt egy toxikológiai vizsgálatot, hogy kizárhassa a túladagolás lehetőségét.

A hírek szerint, amikor rátaláltak, a közelben megtalált túrakabátján kívül minden más ruhadarabja Michael Toddon volt. Elképzelhető, hogy férfi lassan halálra fagyott: azok, akikkel a hipotermia végez, gyakran vetik le magukról a ruhájukat, amint egyre zavarodottabbá válnak. Ott volt a férfi holtteste mellett a mobiltelefonja is, meg egy félig üres gines üveg.

"Kétségbe vagyunk esve. Egyikünk sem tudja elhinni, ami történt" - mondta Michael Todd özvegyének testvére, David Ketley. Eddig sem ő, sem más nem tudott kapcsolatba lépni Carolyn Toddal, akit - három gyermekével együtt - rendőrök őriznek a családi házukban.

A címlapról ajánljuk