eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A drogbáró esete az imádott rajzmacskával

Hello Kitty, a népszerű japán rajzfilmfigura segített egy drogbáró bűnös ügyeit bonyolítani: a férfi a macska rajzába rejtette el titkos, végrehajtóinak szóló üzeneteit.

Világszerte milliók rajonganak Hello Kittyért, de akadnak olyanok is, akik rossz célokra használják fel az ártatlan és bájos japán rajzfilmfigurát. Juan Carlos Ramirez Abadia például digitálisan kódolt szöveges és hangüzeneteket rejtett el a macskát ábrázoló képeken, amelyeket e-mailben küldött el embereinek.

A rendőrök az augusztusban letartóztatott bűnöző számítógépén több száz Hello Kittys üzenetet találtak: sok közülük állítólag a kábítószer-szállítmányok útvonalait írja le.

A Hello Kitty-figurák mögé rejtett digitális kódot az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) munkatársai törték fel: azért ők, mert brazil kollégáik nem voltak képesek rá.

A feleség a tippadó?

Juan Carlos Ramirez Abadia ugyanazt a módszert alkalmazta, mint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet a szeptember 11-i támadások előkészítésekor: ártalmatlannal tűnő fájlokba rejtette az információkat.

A férfi minden bizonnyal azért épp a japán kedvencet választotta "hírnökéül", mert felesége is odavan Hello Kittyért: a nő közös otthonukat is a rajzfilmfigurával díszített bútorokkal és tárgyakkal rendezte be.

A 44 éves Abadia most igazán nagy bajban van: az amerikai hatóságok kérték kiadását Brazíliától; drogcsempészet, pénzmosás és gyilkosság miatt emelnek vádat ellene.

A kolumbiai származású férfi, akit hazájában már elítéltek kábítószer-kereskedésért, a legnagyobb helyi drogkartell, a Valle del Norte feje volt.

A DEA szerint Abadia vagyona 1,8 milliárd amerikai dollárra rúg, amelynek legnagyobb részét drogcsempészettel kereste: több tonnányi kokaint és rengeteg heroint juttatott Mexikón keresztül az Egyesült Államokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×