eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Amikor a rendszer nem tudja kezelni a csodát

Hiába bizonyította, hogy már nincs szüksége a rokkantsági járadékra, azt még hónapokon át folyósították egy brit nőnek. Az illetékes hivatalnál azt mondták June Clarke-nak: nincs "csoda-gombjuk".

Hat évvel azután, hogy egy baleset miatt kerekesszékbe került, June Clarke ismét megtanult járni.

A brit nő még 2000-ben esett el munkahelyének vizes padlóján, csípője, medencéje és gerince pedig olyan súlyosan megsérült, hogy ott kellett hagynia az állását.

Ahogy állapota romlott, June Clarke jogosulttá vált a rokkantsági járadékra: havonta 600 fontot kapott.

A nő férje, Stuart, a baptista egyház lelkésze, a baleset óta nap mint nap imádkozott párjáért, fohászai pedig, a jelek szerint, meghallgatásra találtak: tavaly januárban egy keresztény konferencia ideje alatt June Clarke állapota javulni kezdett.

Lemondta volna

Négy hónappal később, amikor már biztos volt benne, hogy meggyógyult, felvette a kapcsolatot az illetékes hivatallal, és kérte, hogy ne folyósítsák tovább részére a rokkantsági járadékot.

"Miután 2006 januárjában meggyógyultam, elmentem az orvoshoz, hogy kivizsgáltassam magam. Azt javasolta, hogy várjunk még hat hónapig" - mondta June Clarke.

"Négy hónap után azonban már kényelmetlenül éreztem magam, amiért járadékot fogadok el, holott nincs rá szükségem, ezért felkerestem az illetékes hivatalokat, hogy függesszék fel a folyósítást" - magyarázta a nő.

Nincs "csoda" billentyű

A hivatalnokok azonban nem tudtak neki segíteni; azt mondták, hogy a rendszerük nem tud mit kezdeni egy ilyen csodás gyógyulással.

"Azt mondták: 'nincs olyan billentyűnk, amin az áll, hogy csoda'" - emlékezett vissza az asszony, aki ezután egy másik orvost keresett fel, akit zavarba ejtett ugyan az eset, de gyógyultnak minősítette a nőt.

June Clarke azóta már visszafizette azt a 3.600 fontot, amit úgy kapott, hogy nem is kérte, mivel sikerült munkát találnia.

"Szerettük volna jó célra fordítani a pénzt, de nem volt a miénk. Nem fordulhat elő túl gyakran, hogy egy kormányhivatalhoz azért érkezik panasz, mert valaki nem akar pénzt tőle" - jegyezte meg June Clarke.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×