eur:
396.5
usd:
359.94
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Facebook/Energiaügyi Minisztérium/DKP Visual Kft.

Már a tizedik kutat fúrja az MVM a kelet-magyarországi gázmezőkön - képek

Az Energiaügyi Minisztérium nyolc területre indított koncessziós eljárásokat szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére.

Már a tizedik kutat fúrja az MVM a kelet-magyarországi gázmezőkön - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán szerdán. A békési Sarkad térségében a közelmúltban fejezték be a negyedik új kút lemélyítését, jelenleg a tesztelése zajlik. A napokban egy további kút fúrásához láttak hozzá a szakemberek.

Nyékpuszta lelőhelyen egy korábban lemélyítettel együtt 2023 februárja óta négy kutat állítottak termelésbe. A felszínre hozott földgáz mennyisége mostanra meghaladta a 100 millió köbmétert, könnyűolajból pedig 135 ezer köbmétert termeltek ki.

A hajdú-bihari Berettyóújfalunál idén februárig négy kutat fúrt le a nemzeti energiavállalat. Az első júniusban állt termelésbe, eddig 4 millió köbméter földgázt adott, a második tesztelése folyamatban van.

A hazai gázfelhasználás a nemzetközi energiaválság előtti, 10-11 milliárd köbméteres éves szintről 8 milliárd köbméter közelébe csökkent. A földgázra az időjárásfüggő megújulók kiegyenlítő energiaforrásaként jelentős szerep hárul a sikeres zöld átállásban - jelezte az EM. A kormány a belföldön elérhető források fokozott hasznosításával erősíti Magyarország energiaszuverenitását és a hazai fogyasztók ellátásbiztonságát. Az Energiaügyi Minisztérium nyolc területre indított koncessziós eljárásokat szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére.

Címlapról ajánljuk
Fontos részleteket árult el a kkv-k fejlesztéséért felelős új államtitkár
gazdaságélénkítő akcióterv indul

Fontos részleteket árult el a kkv-k fejlesztéséért felelős új államtitkár

A cél az, hogy a jövőben a gazdasági növekedés minél nagyobb részét a hazai kis- és középvállalkozások állítsák elő, részben ennek megvalósítása érdekében és a kkv-k versenyképességének javításáért jön létre egy új, önálló államtitkárság – mondta az InfoRádióban Szabados Richárd. Az államtitkár hozzátette: kezdetben a beruházásösztönzés, a beszállító-fejlesztés és a kiemelt iparágak támogatása lesz a legfőbb feladat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×