eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
Nyitókép: Unsplash.com

Csak óvatosan az M1–M7-es bevezető szakaszán!

Digitális kijelzőket cserélnek az M1–M7 autópályák Budapesre bevezető szakaszán és az M1-es autópályán szombatról vasárnapra virradó éjjel, ezért időszakos pályazárra kell számítani.

Szeptember 7-én, szombat este 9 óra és vasárnap reggel 7 óra között az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszán, illetve a kivezető szakaszt követően az M1-es autópályán, pályaoldalanként egy-egy darab „változtatható jelzésképű digitális útinformációs táblát” cserélnek a szakemberek – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A táblák nagy mérete miatt időszakosan pályazárral is kalkulálnia kell az autósoknak. Azért végzik éjszaka ezeket a munkákat, hogy minél kevésbé akadályozzák a forgalmat – tették hozzá.

Elsőként az M1–M7-es autópálya Budapest felé tartó bevezető szakaszán, a budaörsi pihenőhely térségében lévő egységet cserélik. Kezdetben a belső, a középső és a külső sávot zárják le. A forgalom ez idő alatt a leállósávon és a párhuzamos gyűjtő-elosztó sávon haladhat. Majd a tényleges beemelésnél teljes pályazár lép életbe, tervezetten körülbelül kétszer 30 perces időtartamra. Ekkor csak a párhuzamos gyűjtő-elosztó sáv lesz használható.

Ezt követően az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 13-as kilométerszelvényénél lévő kijelző esetében az M1–M7 szétválásától a munkálatok teljes ideje alatt pályazárat alkalmaznak. Ez idő alatt a Budapestről kivezető szakaszon az M7-es autópályán kell tovább haladnia a közlekedőknek, majd onnan az M0-s autóút érintésével tudnak visszatérni az M1-es autópályára. A terelőutat sárga hátterű figyelmeztető táblákkal fogják jelezni az autósoknak a közútkezelők – ismertették.

A Magyar Közút arra biztatja a járművezetőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon. Továbbá érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×