eur:
395.08
usd:
368.72
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Budapest, 2021. augusztus 8. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) államilag akkreditált magán felsőoktatási intézmény kör alapú zuglói campusa a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király út 1-9. szám alatt. Az intézmény korábban - 2016-ig - Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola néven működött. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Új kézbe kerül a Budapesti Metropolitan Egyetem operatív irányítása

A tavalyi évet követően idén is több mint 6000 jelentkezést adtak le, és több mint 1500-an első helyen jelölték meg a Budapesti Metropolitan Egyetemet. A hazai felsőoktatásban, a nem alapítványi fenntartású egyetemeknél kiugró sikernek számító jelentkezési létszám az egyetem töretlen fejlődésének és a felsőoktatásban is kiemelkedő innovatív gondolkodásának köszönhető – olvasható a METU közleményében.

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánegyeteme, ahol két karon, az üzleti, kommunikációs és turisztikai karon, valamint a művészeti és kreatívipari karon folyik a képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban, alap- és mesterképzések mellett szakirányú továbbképzések, felnőttképzések és felsőoktatási szakképzések közül választhatnak az érdeklődők, akik számos hazai és nemzetközi ösztöndíjat meg tudnak pályázni. Az egyéni készségek fejlesztése, a naprakész tudásátadás, a piaci igényekhez való gyors alkalmazkodás és a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb egyetemével kötött szakmai partnerség is szerepet játszott abban, hogy a hallgatók idén is ilyen kiemelkedő arányban választották a METU-t az első helyen – írják.

A felsőoktatási intézmények sorrendjén július 10-ig, a folyamat során egyetlen alkalommal még módosíthatnak a jelentkezők.

A METU filozófiája, hogy a nemzetközi partneri hálózatát kihasználva minden hallgatóját az egyéni fejlődésére koncentrálva késztesse a legjobb teljesítményre. Ennek érdekében

az egyetem saját, innovatív myBRAND tanulási és tanítási módszert használ,

ahol a hallgatók felépíthetik a tudáson alapuló személyes márkájukat és saját szakmai portfóliójukat, amivel sikeresen léphetnek majd ki a munka világába.

Mint ismert, a METU első és egyetlen magyar egyetemként tavasszal írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1 százalékába tartozik. Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, valamint a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka is lehet – teszik hozzá.

A magyar felsőoktatásban mind a belföldi, mind a nemzetközi hallgatói részről növekvő igény tapasztalható a legújabb digitális tudás iránt, különösen a mesterséges intelligencia felhasználása területén, de más üzleti, gazdasági és informatikai képzésekre is, amelyeket a METU – hosszú távú terveinek megfelelően – az ASU-val közösen fejlesztve kíván indítani. A kibővült képzések már szeptembertől elérhetőek lesznek a meglévő és az újonnan csatlakozó hallgatók számára is.

Az egyetem operatív irányítását a szemeszter végével a METU igazgatóságának elnöki székét eddig is betöltő Dr. Czene Gréta veszi át. Az új elnök-vezérigazgató és a Prof. Dr. Kocziszky György rektor vezetésével működő akadémiai terület továbbra is azon dolgozik majd, hogy a piaci igényekre szabott oktatási módszereknek és a nívós nemzetközi kapcsolatrendszernek köszönhetően az egyetem olyan inspiratív légkört teremtsen közössége számára, amely által létrejövő tudás, tehetség és innováció hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem Közép-Európa legelismertebb és az ASU-hoz hasonlóan a leginnovatívabb magánegyetemévé váljon – zárul az intézmény közleménye.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Megérkezett a hét legfontosabb adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Megérkezett a hét legfontosabb adata, mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Ázsiában pozitív hangulatban telt a pénteki kereskedés, Európában vegyes volt a kép, az USA-ban viszont már nincs emelkedés. Makroadatok tekintetében bőven volt ma mire figyelni, hiszen publikálták az USA-ban a PCE inflációs, valamint a személyi jövedelmeket és kiadásokról szóló statisztikákat, emellett pedig Európában is érkeztek inflációs számok, valamint Németországban megjelent a júniusi munkanélküliségi jelentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×