eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
damaged roof at an old house - photo
Nyitókép: FooTToo/Getty Images

Ötmillió forinttal támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

A katasztrófa azokat érintette a legsúlyosabban, akik szociálisan eleve nehéz helyzetben vannak, vagy nem rendelkeznek biztosítással.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.

A Katolikus Karitász közleménye szerint a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász folyamatosan igyekszik teljesíteni a bajba jutott településekről érkező veszélyhelyzeti kéréseket, a segélyszervezet országos központja pedig ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a munkálatokat.

Azt írták: Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója felvette a kapcsolatot a katasztrófa sújtotta régió Karitász-képviselőivel és a helyi egyházi vezetőkkel, hogy felajánlja a központ gyors segítségét, és hogy a további együttműködésről egyeztessenek.

A közleményben idézték Écsy Gábort, aki elmondta, "a katasztrófa azokat érintette a legsúlyosabban, akik szociálisan eleve nehéz helyzetben vannak, vagy nem rendelkeznek biztosítással. A gyorssegély az ő lakhatási körülményeik javítását is fogja szolgálni."

Kiss István, a szombathelyi karitász igazgatójának idézett beszámolója szerint felvették a kapcsolatot a katasztrófa sújtotta községek - Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa - polgármestereivel, lelkipásztorával, azonnali segítséget vittek a fertőtlenítés megkezdéséhez és felajánlották infrastruktúrájukat a további kárenyhítésben.

A bajba jutottak támogatásához bárki hozzájárulhat a karitasz.hu oldalon online adományozás formájában vagy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász mellett működő alapítvány bankszámlaszámára (11747006-20120894-00000000) utalással, illetve a 1356-os központi adományvonal hívásával, hívásonként 500 Ft-tal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×