eur:
394.69
usd:
367.98
bux:
70251.61
2024. június 25. kedd Vilmos
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kétezer autós kap most izgalmas levelet a rendőrségtől

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át Bács-Kiskun vármegye közútjain.

A szabálytalankodóknak legalább 39 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ennél magasabb összegű büntetésre számíthat. Azonban annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 helyett 193 km/órával közlekedett, 260 000 forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 54 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 22 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen balesetet okoztak.

Május 14-én Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.

Az 5213-as számú úton május 18-án reggel egy férfi az autójával árokba hajtott és felborult. A baleset következtében könnyebben megsérült, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett, így a járőrök mintavételre előállították.

Kecskeméten egy quaddal közlekedő férfi szenvedett súlyos sérüléseket május 19-én ittassága miatt. Ő egy kereszteződésben vesztette el az uralmát a járműve felett, és felborult.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×