eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kétezer autós kap most izgalmas levelet a rendőrségtől

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át Bács-Kiskun vármegye közútjain.

A szabálytalankodóknak legalább 39 000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ennél magasabb összegű büntetésre számíthat. Azonban annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 helyett 193 km/órával közlekedett, 260 000 forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 54 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 22 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen balesetet okoztak.

Május 14-én Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.

Az 5213-as számú úton május 18-án reggel egy férfi az autójával árokba hajtott és felborult. A baleset következtében könnyebben megsérült, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett, így a járőrök mintavételre előállították.

Kecskeméten egy quaddal közlekedő férfi szenvedett súlyos sérüléseket május 19-én ittassága miatt. Ő egy kereszteződésben vesztette el az uralmát a járműve felett, és felborult.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×