eur:
395.81
usd:
369.43
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos
traffic jam in Hamburg
Nyitókép: Canetti/Getty Images

Karácsony Gergely: nem lesz dugódíj, élesednek a traffiboxok

A főpolgármester vázolta, hogyan képzeli a budapesti forgalomcsillapítást. Beszélt arról is, hogy több tucat, a gyorshajtós szakaszokra telepített kamera áll készenlétben, hamarosan már a csekkeket is "szórhatják".

Más témák mellett Budapest forgalmának csillapításáról is kifejtette álláspontját a főpolgármester a Totalcar podcastjában. "Az én jövőképemben nincs olyan, hogy nincsenek autók a városban" – szögezte le Karácsony Gergely, kifejtve: az a célja, hogy a közlekedés 20 százaléka autóval történjen, az emberek 50 százaléka a közösségi közlekedést válassza, a többiek pedig biciklizzenek és sétáljanak. Nem az autózás ellen foglal állást, viszont csökkenteni szeretné a felesleges, közösségi közlekedéssel egyébként megoldható autós utazásokat.

Azt mondta, dugódíj egyértelműen nem lesz, és a tíz évnél öregebb autók sem lesznek kitiltva a városból – ellentétben azzal, ahogy azt néhányan a főpolgármester szájába adták. Szerinte ha valmikor a jövőben a london belvárosban bevezetett fizetős ULEZ-hez (ultra alacsony kibocsátású zóna) hasonló rendszer kerülne bevezetésre, azt mindenképpen széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés előzné meg, és fokozatosan vezetnék be.

Kiderült még: Karácsony Gergely továbbra is hisz a frekventáltan gyorshajtós és versenyzésre használt szakaszokra telepített kamerákban. Több tucat közülük már a tesztüzemen is átment és csak az ORFK rendszerébe kell integrálni őket ahhoz, hogy menjenek a csekkek.

Címlapról ajánljuk
Anglia–Szlovénia 0-0

Anglia–Szlovénia 0-0

Ott születhet meg az eredmény, amellyel továbbjut a magyar csapat, ahol a válogatott megkezdte az Eb-szereplését június 15-én: a kölni stadionban. De Marco Rossi válogatottjának sorsa most nem saját kezében van, hanem az angolokéban. Ha Gareth Southgate együttese legyőzi a szlovénokat, a magyar válogatott biztosan a nyolcaddöntő résztvevője lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×