eur:
387.04
usd:
356.83
bux:
68365.03
2024. május 23. csütörtök Dezső
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Szocialista polgármester is támogatta Vitézy Dávid indulását

A főpolgármester-jelölt azt írta, alig várja a közös munkát.

Bár a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum is Karácsony Gergely főpolgármester újraválasztásáért kampányol, a II. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely a hétvégén aláírásával támogatta Vitézy Dávid indulását a június 9-i önkormányzati választáson.

A főpolgármester-jelölt a Facebook-oldalán erről beszámolva azt írta: "A II. kerület példát mutat egész Budapestnek arról, milyen az, amikor pártpolitikai csatatér helyett valódi városfejlesztés történik. Erre lenne szükség az egész városban, ezért is fontos számomra Őrsi Gergely ajánlása. Köszönöm, alig várom a közös munkát!"

Őrsi Gergely az ATV-ben azzal indokolta az LMP főpolgármester-jelöltjének indulását, hogy Vitézy választási programja sokban hasonlít az ő 2019-es elképzeléseihez és szerinte jól tudnának együtt dolgozni.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

A hitelintézetek vállalati hitelállománya 2,5 százalékkal, háztartási hitelállománya 4,2 százalékkal bővült éves alapon 2024. március végéig – írja friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB.  Az új vállalati hitelkihelyezések volumene 2024 első negyedévében érdemben elmaradt a 2023. első negyedévi szinttől, a háztartásokkal kötött hitelszerződéseinek értéke viszont 71 százalékkal növekedett, ezen belül a lakáscélú hitelszerződések értéke több mint duplázódott (130 százalékos bővülés). A Hitelezési felmérés alapján a bankok a vállalati hitelek esetében érdemi keresletváltozást még nem tapasztaltak, a lakossági hiteleknél viszont a kereslet élénküléséről számoltak be, és a többség ennek erősödését várja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×