eur:
387.36
usd:
357.19
bux:
68224.58
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pixabay/Kranich17

Két helyen annyi eső esett az elmúlt órákban, mint az egész havi mennyiség

Északnyugaton már több mint 40 milliméter eső esett, de az ország többi részén nem várható jelentős csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett meg a hidegfront az északi-északnyugati tájakra. Eddig a legtöbb eső a tegnapi zivataroknak is köszönhetően Sopron és Mosonmagyaróvár térségét öntözte, 44, illetve 45 mm csapadék hullott két északnyugati városunkban kedd reggel fél 7-ig, ami több mint egyhavi mennyiségnek felel meg - írja az Időkép.

A nap további részében is főként északon, északnyugaton várható még jelentős, északnyugaton néhol további 20 milliméter eső, máshol az országban, beleértve az aszály által leginkább érintett alföldi tájakat is, csak pár milliméter valószínű.

A Hungaromet Zrt. tájékoztatása szerint érdemes lesz elővenni a vastagabb ruhadarabjainkat, az átvonuló hidegfront mögött mindenütt jelentősen visszaesik a hőmérséklet - legkésőbb a délkeleti határszélen, ott délelőtt még a 20 fokot is elérheti/meghaladhatja a hőmérséklet.

A front mentén erős, akár viharos lökések is lehetnek, a szárazabb felszínű Alföldön gyenge porátfúvás sem zárható ki.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Megszűnnek a régi áramügyintézési felületek, érdemes regisztrálni az MVM csatornáin

Megszűnnek a régi áramügyintézési felületek, érdemes regisztrálni az MVM csatornáin

A régi ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleknek érdemes mielőbb regisztrálni az MVM online ügyfélszolgálatán és az MVM Next applikációban, mert a régi áramügyintézési és számla kifizetési felületek rövidesen megszűnnek – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében az MVM és egy külön tájékoztatási felületet is nyitott. Ezzel párhuzamosan Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója is interjút adott ma, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a cégcsoport vált az egyetlen egyetemes áramszolgáltatóvá az egész országban, a részletekről itt írtunk külön.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×