eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rekord dőlt meg Budapesten

Megdőlt a fővárosi napi szélrekord szombaton: a János-hegyen óránkénti 100 kilométeres széllökést mértek - közölte a HungaroMet Zrt.

A korábbi rekordot szintén a János-hegyen regisztrálták 2020-ban, ekkor óránkénti 93,6 kilométeres volt a napi legmagasabb széllökés értéke Budapesten.

Szakmai elelmzésük szerint a szélfordulást követően érkező frontális csapadékzónából főként a Dunántúlon, illetve északkeleten fordult elő érdemi eső, zápor (a délnyugati és az északkeleti határon égzengést is lehetett észlelni), az Alföldre érve azonban jelentősen gyengült a csapadékrendszer, így ott már jóval kevesebb helyen esett.

A vártakhoz képest kissé jobban visszahullámzott ez a csapadékrendszer, ezért a déli, délkeleti határ közelében még hajnalban, reggel is előfordult eső - mostanra azonban már ott is megszűnt a csapadék a legtöbb helyen.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×