eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Újabb részletek a visegrádi szállodatűzről: így számolhatnak a károsultak

A szálloda a közeljövőben megkeresi mind a katasztrófában érintett, mind a jövőbeli foglalással rendelkező vendégeket.

A hétvégi visegrádi szállodatűzben kárt szenvedett vendégek kártérítésre jogosultak, de Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs vezetője az mfor.hu-nak azt mondta, speciális helyzetben van az, akinek poggyásza, ingósága szenvedett kárt a hétvégi visegrádi szállodatűzben, mert a belföldi utasbiztosítások ugyanis még nem nagyon elterjedtek.

"Természetesen, ha valakinek van olyan biztosítása, mely téríti a poggyászkárokat, akkor ha benyújtja a biztosítási igényét és bizonyítani tudja, hogy az abban szereplő dolgok megsemmisültek, akkor a biztosító téríteni fog" – tette hozzá Lambert Gábor, de azt is hangsúlyozta, a károsultaknak elsősorban a szállodánál kell érdeklődniük a kártérítés lehetőségeiről, hiszen alapvetően nekik lehet olyan biztosításuk, ami ilyen esetekre is kiterjedhet.

Pintér Róbert, a Hotel Silvanus igazgatója azt közölte, hogy a káreseményeket a hatóságok vizsgálatai (tűzvizsgálat, rendőrségi nyomozás) után tudják rendezni, a szálló biztosítójának munkatársai a hatóságokkal párhuzamosan dolgoznak. A vezető jelezte, szándékukban áll minden érintett vendéget megkeresni. Pintér Róbert hangsúlyozta, a befizetett előleg sem vész el, mert szerinte a Hotel Silvanus fél éven belül újra fogadhat vendégeket. A részletekkel kapcsolatban azt közölte, a már meglevő foglalások vagy az újranyitás utáni időpontban, vagy egy más visegrádi szállóba lesznek érvényesek, de aki kéri, az visszakapja a befizetett pénzét.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×