eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke beszédet mond a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamásnak nagyon elege lett a Momentumból

Az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának ki kell vizsgálnia, hogy "milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről" a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési pénzek folyósításának megakadályozására - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Deutsch Tamás arról tájékoztatott, hogy levélben fordult Kocsis Mátéhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetőjéhez, és ebben az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozta. Célja, hogy a testület vizsgálja meg, milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a "dollárbaloldal" részéről annak megakadályozására, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, és ezzel kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik.

A közlemény szerint a levél előzménye, hogy Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője a napokban televíziós nyilatkozatban beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését. Beismerte, hogy

a két momentumos képviselőnek komoly szerepe volt abban, hogy Brüsszel jogállamisági és kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarországgal szemben,

melynek következtében a magyarok évekig nem juthattak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - közölte Deutsch Tamás.

Levelében a fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: a beismerés nem kevesebbet jelent, mint hogy a Momentum Mozgalom EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak

"Meggyőződésünk szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül" - fogalmazott.

"A közelgő európai parlamenti választásokra való tekintettel is, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy milyen politikai manőverek történtek a dollárbaloldal részéről azért, hogy szándékosan hátrányt okozzanak a magyar polgároknak" - írta Kocsis Máténak Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×