eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. július 18-án. Ezen a napon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatót.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Fejlesztések jönnek a magyar–szerb határon

Csökkenteni akarják a várakozási időt. Röszkénél és Tompánál új gyorsforgalmi átlépőt terveznek, megújulhat a kamerarendszer, javulhatnak a parkolási feltételek.

A kormány megvizsgálta a határátkelőket, és úgy látták, hogy a magyar–szerb szakasz fejlesztésre szorul.

Az erről kiadott határozat szerint a kormány azzal bízta meg elsősorban Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához szükséges megvalósíthatósági tanulmány-szintű előkészítési feladatokat végezze el, és mutassa be a kormánynak − írja a Portfolio. Emellett a Tompa térségében új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges tanulmányterv és környezetvédelmi engedély birtokában készítsen a kormány részére előterjesztést a további előkészítési feladatok ellátására, az ehhez szükséges források bemutatásával, emellett a határszakaszon a határátlépéssel járó várakozási idő csökkentése érdekében szükséges parkolóhelyek kialakításáról gondoskodjon.

Továbbá a határozat felhívja a belügyminisztert, hogy a szerb határátkelőhelyeken működő kamerarendszer teljes modernizálásához szükséges fejlesztési igényt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai szempontjai, valamint az útdíjellenőrzési szempontrendszer figyelembevétele mellett, mérje fel, és azt – a kapcsolódó forrásigénnyel együtt – mérje fel és mutassa be a kormánynak.

Ezen kívül a pénzügyminiszternek fel kell mérnie a pénzügyőri többletlétszám-, valamint technikai eszközigényt, és a szükséges vámhatósági feladatok végrehajtását támogató informatikai fejlesztési igényt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×