eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a nemzeti gyásznapon, a vértanúk kivégzésének 174. évfordulóján az aradi Szabadság-szobornál 2023. október 6-án.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János újabb részleteket árult el a KRESZ küszöbön álló módosításáról

Lázár János bejelentette, hogy a kormány hamarosan tárgyalni fogja a KRESZ módosítását, és a parlament már a tavaszi ülésszakban szavazhat róla. A nagy átalakítás viszont leghamarabb 2026-ban jöhet.

Két KRESZ-módosításon is dolgozik a kormány – erről is beszélt Lázár János azon a sajtótájékoztatón, amelyet eredetileg a március 1-jétől élesedő új tömegközlekedési tarifarendszerről tartott.

Az építési és közlekedési miniszter kifejtette, hogy egy kis és egy nagy KRESZ-módosítás van az asztalon – írja a vg.hu. Előbbi már túljutott a közigazgatási egyeztetésen, és beterjesztik a kormány elé, a parlament már a tavaszi ülésszakban szavazhat róla. Ez a módosítás tartalmazni fogja egyebek mellett az elektromos rollerek és a többi új közlekedési eszköz kérdését, illetve nagyobb hangsúlyt helyez a kerékpárosok és a gyalogosok védelmére.

Ezzel párhuzamosan folyik a nagy KRESZ-módosítás, amely a több mint öt évtizedes jogszabályt újítaná meg alapjaiban. A kormányzat ötven szakmai szervezettel kíván egyeztetni a refromról, és az eddigi visszajelzések alapján egyértelműen az a szakmai vélemény, hogy a KRESZ fölött eljárt az idő.

Lázár János azt mondta, hogy szélesíteni kívánják erről a párbeszédet, akár konzultáció is indokolt lehet, hogy a KRESZ egyes irányait megvitassák.

Megemlítette a jogosítvány megszerzésének eljárását, és az alapvető szabályok érdemi felülvizsgálatát is. Szerinte, ha ezt a javaslatcsomagot az ősszel be tudja vinni a kormány elé, akkor legkorábban 2026-ban léphet életbe az új KRESZ Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×