eur:
390.6
usd:
364.78
bux:
68161.57
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/Lengyel Róbert

Komoly pusztítás a siófoki Aranyparton – pénzdíjat tűztek ki az elkövető fejére

Kettéfűrészelték a facsemetéket a siófoki Beszédes-sétányon, félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Ismét vandálok áldozatai lettek a fák a siófoki Beszédes-sétányon, ezúttal több mint egy tucat frissen telepített növényt törtek, fűrészeltek ki a tettesek az éj leple alatt.

"Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten a hír: ismeretlen tettesek ismét frissen telepített, a jövőben strandolóknak árnyékot biztosító kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki" – közölte Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán.

A polgármester azt írta a Beszédes sétány egyik parti szakaszán egymás közelében lévő 16 kisfát pusztítottak el, de ezenkívül a hétvégén az Ezüstparton is rongáltak a vandálok. Hozzátette: nem csak Siófokon probléma ez, sajnos, hanem általában is a balatoni településeken. A városvezető szerint vannak a városban olyan ingatlantulajdonosok, akik kilátását a tóra a lombos növények zavarják.

A városvezető szerint szerint nagyon nehéz ezeknek az ügyeknek a felderítése, éppen ezért félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Lengyel Róbert hozzátette; ha újabb eset fordul elő, hasonlóképpen járnak el, valamint szúrópróba szerű parti-közterületi kamerás megfigyelések is várhatóak. Arra kérte a siófokiakat, hogy fogjanak össze és járjanak nyitott szemmel, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

Tavaly augusztusban szintén Siófokon történt, hogy 50–60 éves, egészséges fákat megfúrták, és a törzsükbe gázolajat öntöttek ismeretlenek.

Hasonló eset korábban Zamárdiban is borzolta a kedélyeket, ott is gázolajjal locsolták le a partmenti fákat. A városvezetés többször feljelentést is tett, a rendőrség nyomozást indított, amely jelenleg is tart, de a tettesek még nem kerültek rendőrkézre, noha a képviselő-testület ott is egymillió forintos pénzjutalom kitűzéséről döntött – írja a likebalaton.hu.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Felforgatták a piacot a váratlan adatok, de már körvonalazódik az irány

Felforgatták a piacot a váratlan adatok, de már körvonalazódik az irány

A piacok láthatóan az AI korában is még mindig narratívák mentén mozognak. Az Egyesült Államok gazdaságával kapcsolatos narratívák az elmúlt években többször is drámaian változtak. 2023 elején a piac egész biztos volt egy év végéig bekövetkező amerikai és globális recesszióban, ám a világgazdaság meglepő ellenálló képességet mutatott.  Ezzel szemben ez év elején a piaci hangulat ingája átlendült a másik irányba. Egy pár kedvező inflációs adat után 2023 utolsó negyedévében egy túlzottan optimista "goldilock" forgatókönyv körül alakult ki a korábbihoz hasonlóan erős piaci konszenzus, amely szerint az inflációt anélkül sikerül megtörniük a jegybankoknak, hogy az komolyabb visszaesést okozzon a gazdasági növekedésben. Január óta a piaci narratíva ismét változni látszik. Az elmúlt pár hónap makacs inflációs és erősnek tűnő munkaerő piaci adatai inkább azt a nézetet erősítik, hogy a Fed a piac által tavaly év végén vártnál jóval tovább fogja a jelenlegi kamatszintet fenntartani. A kötvénypiac alkalmazkodása az új narratívához már több hónapja elkezdődött, míg a részvénypiac csak most kezd idomulni. A cikk célja, hogy áttekintsük a globális folyamatokat, amelyek továbbra is meghatározhatják a befektetési portfóliók teljesítményét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×