eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Lengyel Róbert

Komoly pusztítás a siófoki Aranyparton – pénzdíjat tűztek ki az elkövető fejére

Kettéfűrészelték a facsemetéket a siófoki Beszédes-sétányon, félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Ismét vandálok áldozatai lettek a fák a siófoki Beszédes-sétányon, ezúttal több mint egy tucat frissen telepített növényt törtek, fűrészeltek ki a tettesek az éj leple alatt.

"Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten a hír: ismeretlen tettesek ismét frissen telepített, a jövőben strandolóknak árnyékot biztosító kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki" – közölte Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán.

A polgármester azt írta a Beszédes sétány egyik parti szakaszán egymás közelében lévő 16 kisfát pusztítottak el, de ezenkívül a hétvégén az Ezüstparton is rongáltak a vandálok. Hozzátette: nem csak Siófokon probléma ez, sajnos, hanem általában is a balatoni településeken. A városvezető szerint vannak a városban olyan ingatlantulajdonosok, akik kilátását a tóra a lombos növények zavarják.

A városvezető szerint szerint nagyon nehéz ezeknek az ügyeknek a felderítése, éppen ezért félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Lengyel Róbert hozzátette; ha újabb eset fordul elő, hasonlóképpen járnak el, valamint szúrópróba szerű parti-közterületi kamerás megfigyelések is várhatóak. Arra kérte a siófokiakat, hogy fogjanak össze és járjanak nyitott szemmel, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

Tavaly augusztusban szintén Siófokon történt, hogy 50–60 éves, egészséges fákat megfúrták, és a törzsükbe gázolajat öntöttek ismeretlenek.

Hasonló eset korábban Zamárdiban is borzolta a kedélyeket, ott is gázolajjal locsolták le a partmenti fákat. A városvezetés többször feljelentést is tett, a rendőrség nyomozást indított, amely jelenleg is tart, de a tettesek még nem kerültek rendőrkézre, noha a képviselő-testület ott is egymillió forintos pénzjutalom kitűzéséről döntött – írja a likebalaton.hu.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×