eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Vannak boltok, ahova 24-én már hiába indul el - ünnepi nyitva tartás, ügyeletek, közlekedés

A karácsonyi ünnepek idején a boltok, posták, gyógyszertárak többsége zárva lesz, vagy az ünnepnapokon megszokott, illetve ügyeleti rendben működik majd. A közösségi közlekedésben is jelentős változások lesznek.

A korábbi évektől eltérően idén december 24-én is zárva lesz a boltok, üzletek, gyorséttermek jó része. Ezen a napon délig lesznek nyitva az Interspar hipermarketek és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketek, valamint az Aldi üzletei és az Auchan áruházak is. Ugyancsak nyitva lesz délig a Tesco áruházainak többsége, illetve általában délig a CBA-k, és ugyancsak 12-ig lehet vásárolni a budapesti piacokon.

Azon cégek listája, amelyek nem nyitják ki üzleteiket idén december 24-én:

  • Lidl
  • Penny
  • Spar egyes üzletei (ld. fenn)
  • Mountex
  • OBI
  • XXXLutz
  • Rossmann
  • JYSK
  • DIEGO
  • Libri
  • McDonald’s. (De a 113 étterem közül a budapesti Aréna Mallban és MOM Parkban található éttermek működnek, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitvatartást.)
  • Deichmann

A MÁV és a Volánbusz járatain ünnepi menetrend lép életbe.

MÁV:

  • December 24-én és 25-én ünnepnapi menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok - érdemes előre tájékozódni, mert ez kevesebb vonatot jelent, mint amit megszoktunk.
  • December 26-án vasárnapi menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok.
  • Utána legközelebb már csak december 31-én lesz változás.

"Azt kérjük az utasoktól, hogy ha tudják, akkor váltsák meg elővételben a menetjegyüket, mert az nekik is egy biztonságot ad azzal, hogy lesz helyük a kiválasztott vonatra, és mi is jobban látjuk azt, hogy esetleg egy adott vonat esetében szükség lesz-e még további erősítésre" - mondta az InfoRádióban Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Volánbusz:

December 24-én és 25-én a munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. Ez azt jelenti, hogy 16 óra után az autóbuszjáratok többsége nem közlekedik, tehát érdemes előre tájékozódni.

A budapesti közösségi közlekedés karácsonyi változásairól Rebbenszki Gergő, a BKK Infó közlekedési információs munkatársa elmondta: december 24-én a BKK-járatok a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, de

a nappali járatok 15 és 16 óra között indulnak utoljára, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet utazni.

A 6-os villamos, valamint a repülőtérre közlekedő 100E és 200E autóbusz egész nap jár. A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-vel éjszakáig lehet utazni.

A budavári sikló december 24-én nem üzemel.

December 25-én és 26-án a BKK-járatok ünnepnapi menetrend szerint indulnak.

A 914A éjszakai járat december 25-éről 26-ára virradó éjszaka nem közlekedik.

December 27-től 29-éig iskolaszüneti menetrend van érvényben, az 1A villamos, valamint a 10-es és a 33 autóbusz nem közlekedik.

A posták december 24-én a vasárnapi napra meghatározott nyitva tartás szerint legfeljebb délig lesznek nyitva, majd 25-én és 26-án zárva tartanak.

A gyógyszertárak is csak 12 óráig fogják biztosítani az ellátást 24-én, de az ügyeletes patikák egész nap nyitva lesznek. December 25-én és 26-án az ügyeletes gyógyszertárak mellett a 24 órás nyitvatartású, valamint az ünnepnapokon is működő gyógyszertárak állnak majd rendelkezésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×