eur:
389.74
usd:
364.92
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Fagyhalál a fővárosban: két hét alatt kilenc holttestet találtak

A közterületeken megtalált holttestek többsége kihűlés miatt halt meg, kétharmaduk valószínűleg azonosítatlan marad.

A kilenc ember közül hatot alighanem úgy temetnek majd el, hogy nem fog kiderülni róluk, kik is voltak valójában, legalábbis az elmúlt két hétben fagyhalált szenvedő hajléktalanok közül hat személyt még nem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak - írja a 24.hu.

  • December elsején a Péterfy Sándor utcai kórházban vesztette életét egy hajléktalan, akit kihűlés miatt vittek kórházba a mentők az Örs vezér téri aluljáróból.
  • Két nappal később Óbudán találták meg a járőrök egy ismeretlen férfi testét.
  • Megint két nappal később, december 5-én a Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállóból vittek kórházba egy súlyosan kihűlt férfit, akinek a terápiás kezelés ellenére sem tudták már megmenteni az életét.
  • December 6-án a XV. kerületi Károlyi Sándor utca végét követő erdős területen került elő egy férfi holtteste, akinek kilétét már nem lehetett megállapítani.
  • Ezen a héten egy 30 és 50 év közötti férfi testét találták meg a XX. kerületben a Köves utca közelében,
  • és még ugyanaznap Józsefvárosban is találtak egy 35-55 év közötti hajléktalant.

A portál megkereste a BRFK sajtóosztályát, hogy megérdeklődjék, felmerült-e idegenkezűség gyanúja a hat azonosítatlan személlyel kapcsolatban, és miben indult nyomozás az esetükben. Megkérdezték továbbá, hány hajléktalan halt meg eddig összesen Budapesten decemberben, illetve hány holttestet találtak ebben a hónapban a főváros közterületein.

A rendőrség válaszában azt írta, hogy

december elsejétől kilenc közigazgatási eljárás indult közterületen történt haláleset miatt, és ezekben folyamatban vannak még az eljárások.

A beazonosítatlan hat személlyel kapcsolatban azt közölték: "Egyik esetben sem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért egyik esetben sem indult nyomozás. A halálesetek pontos okának megállapítása a folyamatban lévő közigazgatási eljárások feladata". Hozzátették, nem vezetnek statisztikát arról, összesen hány hajléktalan halt meg eddig ebben a hónapban Budapesten.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×