eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Facebook

Félreértés történt a budapesti traffipaxok ügyében

Nem 45 helyszínen, hanem 45 sávban mérnek majd.

Egyelőre nem történt számottevő előrelépés a fővárosi traffipaxok kihelyezésében - írja a hvg.hu. Ezek közül pilot jelleggel kettő üzemel jelenleg, a Váci úton korábban megrongált sebességmérők közelében – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Viszont a nyár végén még azt ígérték, hogy 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI).

A portál szerint azt továbbra sem tudni, hol helyezik el az új traffipaxokat, erről az érintett szervek még mindig egyeztetnek. Az viszont kiderült, hogy

nem 45 különböző helyszínen, hanem 45 forgalmi sávban teszik lehetővé a sebességmérést az újonnan beszerzett készülékek.

Ez azt jelenti, hogy egy 2×2 sávos úton rögtön négy kamerát is be kell vetni, ha mindkét irány mindkét sávjában ellenőrizni akarják a sebességeket.

Az új sebességmérők kihelyezésében a kerületek egyelőre előrébb járnak és saját hatáskörben egyre több ilyen jelenik meg. A II. kerület után, a IV. kerület vezetése is bejelentette, hogy három új helyszínre úgynevezett traffiboxokat telepít.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×