eur:
396.02
usd:
354.66
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Havazás Nyíregyházán, a Krúdy Gyula utcában 2023. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Téli vezetés - nem hagyja békén a volán mögé ülőket a NÚSZ

A téli közlekedésben tapasztalható kihívások leküzdésében és a váratlan helyzetek megoldásában segíti a sofőröket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. most induló közlekedésbiztonsági kampánya - közölte a szolgáltató pénteken.

Azt írták, a társaság elkötelezett az iránt, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre, ezért évről évre kiemelt hangsúlyt fektet a szemléletformálásra és az edukációra.

A tájékoztatás szerint 2023-ban immár ötödik alkalommal szervezi meg a NÚSZ Zrt. a közlekedj biztonságosan kampányát. A vállalat idén a hideg évszakban tapasztalható nehézségekre, közlekedési kihívásokra és váratlan helyzetekre irányítja rá a figyelmet, valamint tapasztalt szakértők segítségével kínál megoldási lehetőségeket az autósoknak - ismertették a közleményben.

Idén a NÚSZ Zrt. vlogcastsorozatot és edukációs videókat tesz elérhetővé az érdeklődőknek, valamint a közúti közlekedés veszélyeit bemutató szimulátoros kitelepüléssel is készül. A társaság YouTube-csatornáján és közösségimédia-felületein csütörtökönként megjelenő vlogcastadások házigazdája Szujó Zoltán. A műsorvezető, sportriporter első beszélgetőpartnere Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató. Az epizódban vezetéstechnikai szempontok szerint veszik górcső alá, hogy miként lehet helyesen kezelni a téli vezetés olyan veszélyes helyzeteket magában hordozó tényezőit, mint a csúszós utak, a hideg időjárás vagy a korlátozott látási viszonyok. Tippeket adnak arra is, hogyan lehet leküzdeni az ezek által esetlegesen okozott belső feszültséget, idegességet.

A NÚSZ Zrt. "#közlekedjbiztonságosan" kampányaiban az elmúlt években számos edukációs tartalmat, így videókat, online kiadványokat tett közzé, és lebonyolított online felméréseket és játékokat is. Az idei és a korábbi évek kampányairól a társaság honlapján található bővebb információ - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 04:08
×
×
×
×