eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek kaptak ösztöndíjat

Ismét megrendezte hagyományos ösztöndíjátadó ünnepségét az MBH Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A végzős fiataloktól ünnepélyesen búcsút vettek, a meghívott régi és új ösztöndíjasok pedig – ahogy minden évben – ebéden vettek részt és oklevelet vehettek át. Idén az okleveleket Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, az Országgyűlés elnöke, továbbá Egerszegi Ádám, az MBH Bank általános vezérigazgató-helyettese, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke és Erdélyi Barna, a Waberer’s International igazgatósági tagja adta át a fiataloknak.

Az MBH Bank és a Gyermekmentő Szolgálat 1997-ben alapította közösen az egykori MKB-ösztöndíjat, idéntől pedig már MBH-ösztöndíj néven folytatódik tovább a program. A kezdeményezés célja a kiváló tanulmányi átlagot elérő, hátrányos szociális helyzetben lévő gyermekek támogatása. A programba mindazon tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 48 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén a diákok egészen a mesterdiploma megszerzéséig kaphatják az ösztöndíjat.

Azok a diákok, akik nem tudják tartani a 4,5-ös átlagot, egy előzetes jelzést követően kiesnek a programból. A kimaradó és a végzős diákok helyére a Gyermekmentő új felhívást ír ki. A programba bejutó diákok többségének tanulmányi átlaga 5,0, szorgalmas, ambiciózus gyerekek, fiatalok. A Gyermekmentő Szolgálathoz évről évre beözönlő pályázatok száma bizonyítja, hogy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Az MBH Bank kezdetben évente 20 fiatalt patronált, ez a szám évről évre bővült, mígnem elérte a jelenlegi évi 100 főt. Az eddig kiosztott MBH-ösztöndíjak összértéke meghaladja a félmilliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×