eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium

Újabb hírek a zöld rendszámokról

Idei rekordon az elektromos autók eladása.

Másfél éve nem látott mértékben növekedett idén októberben a zöld rendszámok kiadása, 2232-vel több környezetkímélő jármű fut útjainkon, mint az előző hónapban – írja a villanyautosok.hu.

Ez az érték mindössze hússzal marad el 2022 márciusától, amikor a legtöbb zöld rendszámot kiadták Magyarországon. Ebből következik, hogy a 2023-as évet tekintve ez a rekord: a márciusi 2181-nél majdnem 2 százalékkal több zöld rendszámot adtak ki októberben.

Egy éve 60 132-nél járt a számláló, a 22.145 darabos növekedés százalékban kifejezve 36,8 százalék. Legtöbbet szokás szerint a tisztán elektromos gépkocsiból regisztráltak az előző hónapban, 1450 elektromos gépkocsira (1341 személyautóra) került új zöld rendszám, amely közel kétszerese a hibridek 774 darabos növekményének. Ennek részben oka is lehet, hogy kiszivárgott, a szaktárca megszüntetné a zöüld rendszámot a hibrid járművek esetében.

Az elektromos autóbuszok száma már ötödik hónapja változatlanul 205, és nem nőtt az elektromos vontatók száma sem, második hónapja 14 villanykamion van forgalomban. Az elektromos tehergépkocsik száma 109-cel növekedett, ami idei rekord, bár az előző három hónapban végig 100 feletti volt a növekmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×