eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Jó hírt kaptak a bringások

Csaknem egymilliárd forint európai uniós és állami támogatás felhasználásával elkészült az Esztergom központját a kertvárosi településrésszel összekötő, hét kilométeres kerékpárút – közölte a polgármester.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a kerékpárosok a Mária Valéria hídtól biztonságosan juthatnak el biciklivel a Palatinus-tóig, már nem kell a forgalmas 111-es úton haladniuk.

A kerékpárút mintegy két kilométeres szakasza vasúti töltés mellett, belterületen, de lakatlan, erdős környezetben vezet. Itt a közlekedők biztonsága érdekében közvilágítást építettek ki.

A város vezetője fontosnak nevezte, hogy a turisták által kedvelt és látogatott térségben összefüggő kerékpárutak épüljenek ki. A hálózat a jövőben a Tát és Esztergom közötti szakasszal bővülhet.

Esztergom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainak keretében 14 projektet valósított meg, összesen 5 milliárd 38 millió forint támogatást fordíthatott különböző beruházásokra. A TOP Plusz pályázatain több mint 6,5 milliárd forintot nyert Esztergom, ebből 1,5 milliárd fordítható közúthálózati, közlekedést érintő fejlesztésekre.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×