eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nagy István agrárminiszter beszél a magyar ebfajták génmegőrzését szolgáló kutatás genetikai eredményeiről szóló sajtótájékoztatón az Agrárminisztériumban 2023. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az agrárminiszter töltőállomáson járt

A kormány célja, hogy vidéken élni életminőséget jelentsen - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon az M30 piac és elektromos töltőállomás átadásán.

Nagy István úgy fogalmazott, az átadott piac egy gazdaságfejlesztési központ is, amely a helyi gazdaságot is erősíti. Hozzátette: a hazai földben megtermelt helyi termékek értékesítése hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, az élhető, fenntartható vidéki élethez.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, folyamatosan dolgoznak a helyi gazdaság fejlesztésén, és az M30-as autópálya megépítését az elmúlt időszak egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztésének nevezte.

Tóth József (Fidesz-KDNP), Halmaj polgármestere elmondta, az utóbbi négy évben a Vidékfejlesztési program támogatásával többek között megújult a község közétkeztetést biztosító konyhája és a fogászati rendelő is.

Az M30 termelői piac és elektromos töltőállomás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban mintegy 108 millió forintos európai uniós és hazai forrásból valósult meg, a beruházás kivitelezője pedig a Mónusz Kft. volt - ismertette a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×