eur:
390.17
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton 2021. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Mi lesz idén a budapesti karácsonyi díszkivilágítással?

Karácsony Gergely két alkalommal is megerősítette, milyen döntés született.

Az enbudapestem.hu értesülése szerint Karácsony Gergely főpolgármester a Partizán műsorában és a Lumia Parkban is megerősítette, hogy

lesz idén karácsonyi díszkivilágítás Budapesten.

Hozzátette, a 2022-es évvel ellentétben idén azért lehetséges az ünnepi fények használata, mert az áram ára tavaly az ötszöröse volt a mostanihoz képest. A főpolgármester arról is beszélt, hogy nem fogják a fákat villanyoszlopnak használni a kivilágítás felszerelésekor.

Megnövekedett energiaköltségek

Egy budapesti háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a megtakarítások ellenére 19 milliárd forinttal nőtt a fővárosi önkormányzat három legnagyobb energiafogyasztó cégének energiaköltsége. A főváros három legnagyobb energiafogyasztó cége - a BKV Zrt., a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., valamint a Fővárosi Vízművek - 2022 utolsó negyedéve és 2023 harmadik negyedéve között az előző egy évvel összehasonlítva a felhasznált mennyiséget tekintve megtakarított távhőben 28 százalékot, gázban 46 százalékot, villanyban pedig 5 százalékot.

Kiss Ambrus "brutálisnak" nevezte a növekedést, és azt mondta: csak ennél a három társaságnál a megtakarítások ellenére az elmúlt éves energiaszámla 37 milliárd forint volt, miközben azt megelőzően 18 milliárd.

Megjegyezte, az összeg sokkal nagyobb lehetett volna, ha nem vállalják azt a kockázatos utat, hogy nem fix áron szerződnek le, hanem "kvázi napi áras" rendszerben vásárolnak.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×