eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Donald Trump Orbán Viktorról: "Ő a legerősebb vezető"

A volt amerikai elnök és a magyar kormányfő nagyra tartják egymást.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója kedden egy olyan videót osztott meg a Facebook-oldalán, amin Donald Trump hétfői kampánybeszédének egy részlete látható. A volt amerikai elnök a 2024-es elnökválasztáson minden valószínűség szerint a regnáló demokrata Joe Biden republikánus kihívója lesz.

Orbán Balázs a következő kommentárral jegyezte a posztot: „Donald Trump korábbi amerikai elnök tegnap egy kampányrendezvényen elismerően beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről.” a volt amerikai elnök a következőket mondta a magyar kormányfőről:

„Minden elromlott, az egész világ elromlott. Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot: vissza kell hozni Trumpot! Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember.”

A 24.hu emlékezett, hogy Donald Trump és Orbán Viktor nem először szólnak elismerősen egymásról. Legutóbb a Tucker Carlsonnak adott budapesti interjújában fogalmazott úgy a magyar kormányfő, amikor az ukrajnai háború volt a téma, hogy „Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön”, szerinte csak az ő visszahívása jelenti a kiutat a háborúból.

Nem sokkal később Trump a saját közösségi oldalán, a Truth Socialön osztott meg egy-egy képet magáról és a magyar miniszterelnökről, és a fotó mellé azt írta: „Orbán Viktor nagy vezető és ember. Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy az övék!”

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×