eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk
fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Nyitókép: fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megerősítették az Orbán-Trump-találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megerősítette: március 8-án a kormányfő Donald Trump korábbi amerikai elnökkel tárgyal Floridában.

Donald Trump már többször is elismerően beszélt a magyar kormányfőről. Két évvel ezelőtt a Washington Postban azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök a választás után telefonon megköszönte a támogatását, és neki tulajdonította a győzelmét. „Miután melléálltam, megindult, mint egy rakéta” - fogalmazott.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára akkor külön kitért az Orbán Viktorral lefolytatott telefonbeszélgetésére – szavai szerint a magyar kormányfő megköszönte a támogatást, amit Trump elnök nyújtott neki a kampány során.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×