eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Súlyos vádak egy idősotthon ellen a meghalt demens lakójának ügyében

Rühfertőzést kaphatott egy idős, demenciával és Alzheimer-kórral diagnosztizált nő egy csobánkai idősotthonban. A nő gyerekei azt állítják, anyjukat nem látták el megfelelően az otthonban, ahol az állapota pár hónap alatt teljesen leromlott. Az otthon vezetője viszont azt állítja, hogy ők nem hibáztak és a család nem mond igazat.

Schiff György az RTL Híradójának azt mondta, édesanyja évek óta súlyos beteg volt. Mikor már egész napos felügyeletre szorult, a család ápolót szeretett volna fogadni mellé, de mivel nem találtak megfelelőt, ezért egy csobánkai idősotthonba fizették be. Állítása szerint az otthonban azt ígérték nekik, hogy szakszerűen látják el az anyjukat. Nem sokkal később a nő állapota azonban romlani kezdett, nem tudott már járni és tolókocsiba került.

Ezzel egy időben az idős nő férjének életmentő beavatkozásra volt szüksége, ezért a család nem tudott gyakran látogatóba menni hozzá. Amikor a gyerekei két hónappal később újra meglátogatták, azt mondták, megdöbbentő látvány fogadta őket. A nő a gyengélkedőben volt, és már nyelni is alig tudott. Fia azt állítja, az otthon dolgozói nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baja az anyjának. A család ekkor úgy döntött, hogy kórházba szállíttatják az anyjukat, ahol

többek között tüdőgyulladást, a testnedvek csökkenését és rühességet állapítottak meg nála. A nő egy héttel ezelőtt meghalt.

A család feljelentést készül tenni az ügyben, az idősotthon vezetőjétől pedig azt kérték, vizsgálja ki a történteket. A Holdfény Idősotthon fenntartója, Drajko István azt közölte, hogy „az intézmény kötelességeit szem előtt tartva a hatáskörének és jogszabályoknak megfelelően jártak el”. Hozzátették, hogy „az intézményt ért megalapozatlan, valótlan állítások közlése és híresztelése miatt a hatóságokhoz fordulnak”.

Az Irmák Nonprofit Kft. hétfőn közleményben jelezte, hogy az eset nem az általuk fenntartott csobánkai Kraxner Alajos Idősek Otthonában történt. Hozzátették még, hogy részvétüket fejezik ki az elhunyt családjának – szúrta ki a Telex.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×